ДОШАО сам да понудим речи љубазности и пријатељства православним хришћанима у Србији и да се обратим муслиманима у региону. Говорим јасно и гласно да иза вратолома на Блиском истоку и иза других несрећа у последњим годинама стоје мрачне силе западне цивилизације и ЦИА, а не нека исламска држава или религија. Дошао сам да видим на чијој су страни православни Срби пред ова одсудна времена. Говори овако, ексклузивно за "Новости", Шеих Имран Назар Хосеин, један од највећих исламских теолога данашњице.
Један од твораца привредног чуда у Малезији, где живи, каже да је оног трена када је ушао, по визу, у амбасаду Србије у Швајцарској, стекао прави утисак о кавим се добрим људима ради. После сусрета са нашим академицима, новинарима, обичним светом, то осећање је, вели, све израженије. Доћи ће поново, јер, како наглашава, "теолози, исламски и православни, имамо о чему да разговарамо и да се разумемо".
* Утисак који муслимански свет има о православним Србима је врло мрачан. Зашто?
- Били сте изложени страшној сатанизацији западних медија. Ако желите да исламски свет разуме догађаје у Сребреници, направите државну комисију од најумнијих људи и позовите све који нешто знају о томе. Када сви кажу истину, закључке пунудите свету. Једини је проблем што мислим да ЦИА то не би дозволила по цену егзекуције целе комисије.
Да ли постоји још нешто да се боље разумемо са муслиманима?
- Председник Русије Владимир Путин је у Москви дозволио да се направи велелепна џамија у свој раскошној исламској архитектури. Градоначелник Москве је био против, али је богомоља никла на одушевљење руских муслимана. Тако је руски председник учврстио међунационално поверење у својој земљи за сва времена. Можете да се угледате на њега.
* Ваш став према улози Отоманске империје на просторима Балкана разликује се од мишљења многих исламских верских вођа. Зашто?
- Отоманско царство на овим просторима је посејало семе зла. Ово царство је било лажни калифат и то је чињеница. Иза њега су остали ожиљци међу народима и на Балкану, које је енглеска Декларација о Сребреници требало додатно да позледи, да никад не дође до помирења.
ЂАВО ЈЕ ЈОШ НА КОСОВУ* Срби су се исламом срели 1389. године од када су изгубили Бој на Косову!
- На Косову сте ратовали против гога и магога, према Курану припадника безбожничких племена који у име ђавола (дежала) најављују крај света и Судњи дан. И данас ви Срби на Косову ратујете против њих. Џихад, како је записано у Курану, може бити само одбрамбени рат и само је такав рат дозвољен муслиманима. Отомани су водили освајачке ратове у име гога и магога.

* Тумачећи Куран, кажете да се Путинов улазак у рат у Сирији очекивао.
- Према Курану, Сирија се налази у срцу краја историје. Како стоји у исламској светој књизи, у Дамаску ће се, на крају историје, срести лажни месија (антихрист) и Исус Христ, који ће сићи, и то ће бити место коначног обрачуна. Тако стоји и у Библији. Крај историје се наслућује, а према црквеној есхатологији (религијско учење о тзв. последњим стварима, о ономе што после смрти чека појединце, човечанство и цео свет, о смрти, бесмртности душе, страшном суду, смаку света, вечном блаженству и паклу) страшни суд ће се одиграти баш у Сирији.
* Како то видите у светлу сиријских догађаја?
- Нема сумње да су православна браћа та која односе победу. То је записано, а о томе сведочи страх протагониста светског поретка оличеног у владарима Америке и његовим сателитима. Руски председник Путин је одлучио да интервенише, а православни хришћани се једини не плаше сатане пред одсудне бојеве. Они који данас у име ислама ратују у Сирији, Ираку, Авганистану и другде воде "свети рат", јесу војници ЦИА! Улазак Русије у сукоб у Сирији записан је у Курану и то је Божија задатост.
* Ипак, краја света се сви плаше. Шта још према Курану и Библији треба да се догоди човечанству пре судњег дана?
- Улазак у Константинопољ православних заједно са муслиманима. То кажу и најугледнији православни руски теолози са којима водим есхатолошки дијалог. Библија и Куран пишу исто. У ранијим, лошим есхатолошким тумачењима Курана као пад Константинопоља узимана је 1453. када су Отомани са Мехмедом Другим узели овај град од Источногрчког царства. То је намерна грешка у исламу. Узимање Констатнопоља је велики муслимански грех према хришћанима, као и претварање највеће византијске богомоље, Цркве свете мудрости у џамију Аја Софију. Следећи исламаски грех према хришћанима је промена имена Константинопоља у Истанбул. Све то ће бити исправљено када у град на Босфору поново уђу заједно православни и муслимани. То ће бити и крај сатане, крај НАТО.
У СРЕБРЕНИЦИ НИЈЕ БИЛО ГЕНОЦИДАЗа Србе, Шеих Имран Хосеин постао је познат када је, у јулу ове године, дигао глас против предлога резолуције у СБ УН у којој је стајало да су у Сребреници Срби починили геноцид над муслиманима.
- У Сребреници није било геноцида, јер би то значило да је цео један народ (српски) кренуо да уништи други народ (муслимански). То се није догодило, док покушај да се у СБ УН донесе резолуција која би ставила печат на овакво виђење историје, свакако није имао за циљ помирење народа на Балкану, као што су то Британци тумачили. Геноцид је рецимо оно што су (западни) Европљани направили када су дошли у Америку и када су Индијанце згазили као бубашвабе - рекао је тада Хосеин.
Ваш став према руској улози у Сирији не дели део исламског света.
- Турски председник Ердоган запретио је да ће због Руса Европи послати нових три милиона избеглица, а 55 највиших сауди-арабијских верских вођа позвало је муслимане на џихад против Русије. Реке избеглице не теку јер то хоће Ердоган. Ови људи беже због суровости оних који, а да то и не знају, проводе "ЦИА џихад". Када су у питању саудијски верски учитељи, ту говоримо о "селафистима", људима који својим учењем уништавају ислам. Наш пророк је сам довољан да поништи њихову фетву, а ја бих само подсетио да у Курану пише да ће из тог дела Арабијског полустрва и доћи сатана пред судњи дан. Имам огроман број ученика у Сауди Арабији који презиру ове учитеље. Велика већина муслимана у свету је против њих.
Ипак, огроман број муслимана ратује под њиховом заставом?
- Они нису свесни шта раде. ИСИС, Сиријска ослободилачка фронта, Ал Нусра, све су то формације којима је газда у Вашингтону. ЦИА у њихово име четири године разара Сирију, а када су кренули Руси закукали су отворено: Не дирајте их, то су наши!
Несрећи на Блиском истоку претходила су "хуманитарна бомбардовања" и обојене револуције.
- У Ционистичкој агенди стоји да желе државу од Еуфрата до Нила. Да би добили моћни Египат, напали су Тунис и Либију, па Сирију. Претходно, владари мрака покушали су наранџасту револуцију у Украјини, а затим оружану побуну којом би се докопали Крима. у Египту, нису до краја остварили циљеве, Либија је нажалост уништена, а уништили су је ЦИА џихад борци. Руси су одбранили Крим и њиме оставили отворен свој пут у историји.
Догађаје око Крима такође сматрате пресудним у историјском току.
- Нису Руси узалуд половним 19. века пролили онолику крв да обезбеде свој излазак на Медитеран. То је пут који им је записан и у Библији и у Курану. Они треба да се нађу на бранику цивилизације пред судњи дан.
Нисте оптимиста када је у питању будућност света?
- Ја слутим крај овакаве цивилизације у нуклеарном рату. Не бојим се умирања ако је оно цена да и они што човечанство воде у пропаст науче лекцију.
СТРУЧЊАК ЗА МЕЂУНАРОДНУ ПОЛИТИКУ
* Хосеин је светски познат стручњак за исламска верска питања, као и за међународну политику и економију, а у исламском свету поседује титуле - шеих и маулана.
* Завршио је највише исламске студије на Универзитету у Карачију у Пакистану, на Универзитету Ал Азхар у Каиру, Институту за високе међународне и студије развоја у Женеви...
* Живео је у Њујорку, где је, поред активности имама у џамији Дар ал-Куран на Лонг Ајленду, радио као директор исламских студија у Заједничком комитету муслиманских организација са подручја Њујорка, држао предавања на америчким и канадским универзитетима и активно учествовао у међуверском дијалогу...
* Био је управник Института за исламске студије у Карачију, директор Исламског образовно-истраживачког института у Мајамију...