У ЗАЈЕЧАРСКОМ селу Вратарница у недељу се десио незапамћени злочин! Владица Рајковић (28), из тог места, отео је са рођендана своје једногодишње братанице Анђелину Стефановић, која је у новембру требало да напуни четири године, одвео је до шуме, удаљене око 700 метара од првих кућа, и ту је, у јарку - силовао! Након тога, детету је пресудио ударцима камењем и рукама, тако да је тело девојчице било унакажено! 
У Вратарници је владао мук. У овом питомом селу, смештеном на обали Тимока, ни најстарији мештани не памте овакав злочин. Кажу, Владица је био проблематичан, склон крађама, прављењу дугова и опијању, али нико није могао ни да претпостави да је способан да почини овакав злочин.
- Седела сам са Анђелином код куће, када је мој брат Далибор дошао и питао ме да поведе моју ћерку на први рођендан код свог пријатеља Перице Рајковића, Владичиног рођеног брата - у шоку је Анђелинина мајка Данијела Стефановић. - Обукла сам ћерку, направила јој фризуру и послала је на рођендан - у кућу која је тик до наше. Нисам ни слутила да је шаљем у смрт.
Анђелина се на рођендану лепо проводила. Играла се са другом децом, јела торту, трчала, смејала се... Тада је дошао Владица. Играо се са децом, правио им је балончиће, пуштао да га јашу, шалио се са децом...
- Око девет увече сам отишла по Анђелину, јер је обично у то доба ишла на спавање - наставља Данијела. - Међутим, моје ћерке није било тамо. Отрчала сам код брата Далибора и казала му да ми нема детета. Онда се цело село организовало и почело да трага за Анђелином. Ја сам одмах позвала полицију, чије су патроле убрзо стигле